Politika

Predsjedavajući OSCE-a Bujar Osmani sastao se s članovima Predsjedništva BiH

Sastankom s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine predsjedavajući Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE), ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani počeo je dvodnevnu posjetu BiH, prenosi Anadolija.

Osmanija su u Sarajevu dočekali članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić. Nakon toga je uslijedio sastanak dvije delegacije.

Nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH, Osmani će razgovarati i sa ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem. Planirano je da se dvojica zvaničnika obrate novinarima.

Najavljen je i sastanak predsjedavajućeg OSCE-a sa članovima Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Tokom boravka u BiH, Osmani će posjetiti Mostar i Jablanicu gdje će se sastati sa gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem i gradonačelnikom Jablanice Damirom Šabanovićem.

Uz planirani sastanak sa članovima Centralne izborne komisije, Osmani će se sastati i sa predstavnicima civilnog društva.

Njegova posjeta će uključivati sastanke sa šefom Misije OSCE-a u BiH, te osobljem Misije, a biće i prilika da se iz prve ruke upozna sa radom Misije OSCE-a u BiH na terenu.