Sport

Predsjednik Barce objavio rat evropskim velikanima pa poručio: “Osvojit ćemo La Ligu već ove godine”

Joan Laporta, predsjednik Barcelone ne odustaje od omraženog projekta evropske Superlige, a klubovima koje vode arapski državni fondovi, poput PSG-a i Manchester Cityja, najavio je rat.

“Ne možemo dopustiti da evropski nogomet zapadne pod ruke država koje nisu dio Evropske unije. Očito je da iza Cityja i PSG-a stoji tvornica novca i borit ćemo se protiv toga”, kazao je Laporta u razgovoru za špansku televiziju TVE pa nastavio:

“A to neće biti samo tri kluba koje sam spomenuo (Barca, Real i Juventus), već i ostali koji šute, ali nas podržavaju iz pozadine”, rekao je.

Laporta ne odustaje od Superlige

Prvi pokušaj pokretanja Superlige propao je u aprilu 2021. godine, navijači su digli glas, a engleski i italijanski klubovi su izašli iz projekta. To pak znači da su samo tri kluba ostala “unutra”, a to su Barcelona, Real Madrid i Juventus.

“Nastavit ćemo se boriti. Florentino Perez, predsjednik Reala i ja ćemo nastaviti promovirati projekt Superlige. Samo tako možemo spasiti evropski nogomet”, kazao je Laporta pa dodao kako se moraju uklopiti u evropski nogomet, bez uništavanja nacionalnih liga. 

“Nacionalne lige su ključne za nas”.

Tvrdi da Barca može osvojiti La Ligu

Za kraj predsjednik Barcelone se osvrnuo na borbu za špansku La Ligu. Na prvom mjestu je Real Madrid s 15 bodova više od Barcelone na četvrtom mjestu koja pak ima utakmicu manje.

“Uvjeren sam da možemo postati prvaci već ove sezone. Osvojit ćemo titulu, i to jako lako. U drugom dijelu sezone smo jaki. Imamo momčad koja ide naprijed punim gasom, trenera koji ima jasne ideje i tjera nas da igramo naš autentični nogomet”, kazao je pa dodao:

“Ponovno smo pronašli naš identitet. Neće biti lako, to je veliki izazov, ali mislim da je to izvedivo”, zaključio je.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare