Kultura

Predstava ‘Ukulele jam’ selektirana za Festival ‘Novi tvrđava teatar’

Nakon što je predstava “Ukulele jam” prema romanu Alena Meškovića, u režiji Dine Mutafića i produkciji Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica selektirana za 39. pozorišne/kazališne igre BiH u Jajcu, ova predstava je selektirana za 7. festival “Novi tvrđava teatar” u Novom Sadu.

Ambijentalni pozorišni festival “Novi tvrđava teatar” će ove godine biti održan od 4. do 8. septembra u Novom Sadu.

Predstava “Ukulele jam” je premijerno izvedena za 70. rođendan Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, 25. februara. U njoj igra cjelokupan glumački ansambl BNP-a Zenica uz stalne saradnice i saradnike, te uz gostujućeg glumca Zijaha Sokolovića.

“Ukulele jam” je predstava o odrastanju i formiranju identiteta u periodu devedesetih kada je jedini važan identitet bio onaj nacionalni. Glavni junak, tinejdžer Miki, neizmjerno se radovao ljetu 1992. kada će konačno napuniti petnaest godina, početi izlaziti u grad, prvi put se poljubiti, a njegov brat Neno konačno će se vratiti sa studija u Sarajevu. Međutim tog ljeta ‘92, Neno je odveden u logor, a Miki zajedno sa svojim roditeljima završava u izbjegličkom kampu u Hrvatskoj, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare