Politika

Predstavnik pape Franje u BiH: Podržavam Puljića

Apostolski nuncij u BiH mons. Lugi Pezzuto, kao predstavnik pape Franje u izjavi za Katolički tjednik istaknuo je kako u potpunosti podržava saopćenje biskupa BK BiH kardinala Vinka Puljića.

Mons. Pezzuto kazao je kako Apostolska nuncijatura u Sarajevu u potpunosti podržava saopćenje Biskupske konferencije BiH u kojem se, između ostalog, navodi kako katolički biskupi odlučno odbacuju sve nepravedne sudove i insinuacije s obzirom na misu koju će u subotu 16. maja u sarajevskoj katedrali Srca Isusova za žrtve Bleiburga predslaviti vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić, saopćio je Tjednik.

Podsjećaju kako je papa Franjo za vrijeme svog pastirskog pohoda glavnom gradu BiH 6. juna 2015. godine u govoru članovima Predsjedništva BiH rekao kako Sarajevo i BiH imaju “posebno značenje za Evropu i čitav svijet”.

Također je istaknuo, navode, kako glavni grad BiH s pravom nosi epitet “europskog Jeruzalema” i zapravo predstavlja jedno veliko raskrižje kultura, naroda i vjera, a takva uloga, kako kažu, zahtijeva da se uvijek iznova grade novi mostovi te da se postojeći istovremeno obnavljaju i čuvaju, kako bi se osigurali učinkoviti, sigurni i civilizirani odnosi.

“Osuda svih zločina, bilo tko da ih je počinio, molitva za spas duša nevinih i oprost, predstavljaju temelj tih civiliziranih odnosa”, dodaje se u saopćenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare