Vijesti

Premijer Kantona Sarajevo i gradonačelnik Goražda potpisali sporazum o saradnji

Delegacija Vlade Kantona Sarajevo predvođena premijerom Edinom Fortom danas je posjetila Grad Goražde. Premijer Forto i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović ovom prilikom potpisali su sporazum o međusobnoj saradnji.

Forto je podsjetio da je Vlada Kantona Sarajevo u više navrata pomagala gradski i kantonalni nivo u Goraždu.  

“Veoma nam je bitno da nastavimo tu saradnju zbog čega smo odlučili da potpišemo okvirni sporazum u kojem ćemo navesti sve oblasti u kojima ćemo u budućnosti sarađivati. Odmah danas imamo donaciju za Dom zdravlja i za uređenje platoa ispred gradske dvorane u Goraždu. U suštini, spremni smo pomoći kada god zatreba”, kazao je Forto.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović takođe je zadovoljan nastavkom saradnje sa Kantonom Sarajevo. On navodi da je sporazum o saradnji u svim oblastima odmah konkretiziran i podrškom u realizaciji projekta sanacije platoa ispred Gradske dvorane “Mirsad Hurić”.

“U tom će projektu Vlada Kantona Sarajevo učestvovati sa 70.000 KM, kao što će Trnovo pomoći izgradnju spomenika Zaimu Imamoviću, Stari Grad u sanaciji trga u ul. Šukrije Kukavice i slično. U narednom periodu krenut ćemo u izvođenje radova u užem gradskom jezgru  Grada Goražda i konačno  ga urediti na zadovoljstvo naših građana”, kazao je Imamović.

Domu zdravlja Goražde danas su dopremljene i dvije stomatološke stolice, što je takođe donacija koju je obezbijedila Vlada Kantona Sarajevo posredstvom Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Domu zdravlja ranije su doznačena i sredstva u iznosu od 84.000 KM za nabavku savremenog ultrazvučnog aparata.  Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare