Vijesti

Premijer USK i gradonačelnik Bihaća za Raport: Neka nas hapse, mi ne odustajemo!

Šokantno pismo danas je stiglo iz Vlade Unsko-sanskog kantona. U njemu se tvrdi da se priprema hapšenje premijera USK Mustafe Ružnića i gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića!

Razlog je što Vlada USK i Grad Bihać ne žele ispoštovati zaključak Vijeća ministara BiH po kojem se migranti trebaju smjestiti u centar Bihaća u kompleks "Bira".

Vlasti u USK, naime, traže da Vijeće ministara omogući da migranti ostanu u kampu "Lipa", koji je nadavno rasformiran.

Kontaktirali smo premijera USK Mustafu Ružnića i pitali dakle dolaze informacije o njegovom hapšenju.

"U policijskim agencijama, koje su privatizirane od strane nama dobro poznatih porodica, ima časnih ljudi koji su s mnom završili redovno kriminalističke nauke i sigurnost", kaže Ružnić za Raport.

On dodaje da se radi o klasičnom pritiskim na njega i vlast u USK da popuste i otvore put migrantima u Bihać.

"Naš narod to više ne može trpiti. Mi smo jako humani i pomagali smo jako puno migrantima. Međutim, ovo je sad sigurnosno pitanje. Neka se oni izjasne jesu li na strani naroda ili interesa", kaže Ružnić ističući kako oni prenose stav građana.

On kraju dodaje kako Vlada USK neće popustiti pred tim pritiscima te kako rješenje postoji, ali Vijeće ministara BiH mora poduzeti korake iz svoje nadležnosti.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić za Raport kaže da se ne boji hapšenja.

"Ja sam spreman na sve. Neka rade šta hoće, ali ni milimetra neću odstupiti od svog stava. Ta ideja o migrantima u Biri je glupa. Ovo šta radi Vijeće ministara i ministar sigurnosti Selmo Cikotić je katastrofa. Mi ostajemo pri svom, a oni neka rade šta misle da treba. Ne bojim se", kaže Fazlić za Raport.