Kultura

Premijera operete ‘Mala Floramye’ Ive Tijardovića 4. februara u Narodnom pozorištu Sarajevo

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 4. februara će premijerno biti izvedena opereta u tri čina “Mala Floramye” Ive Tijardovića.

Dirigent je Dario Vučić, režiju potpisuje Ivan Leo Lemo, a ostatak autorske ekipe čine koreografkinja Belma Čečo Bakrač, scenografkinja Vesna Režić, a kostimografiju potpisuje Amna Kunovac Zekić.

Solisti i hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, Balet Narodnog pozorišta Sarajevo uz Orkestar Sarajevske filharmonije poklonit će se publici 4. februara u 19.30 sati, na premijernom, i 5. februara na prvom repriznom izvođenju operete “Mala Floramye”.

Uprkos teškim okolnostima koje su zbog pandemije korona virusa zadesile cijeli svijet, od početka ove umjetničke sezone u Narodnom pozorištu Sarajevo uspješno su realizirane četiri premijere.

PROČITAJTE  Mostarsko proljeće: Predstavljena zbirka pjesama i strip Zdravke Mile Marijanović

Iz NP Sarajevo podsjećaju da kada su brojne pozorišne kuće odustajale od svojih planova, oni su pronalazili načine kako da ispune obećanja koja su dali publici i javnosti.

– I dalje istrajavamo u cilju da kao središnja pozorišna kuća u Bosni i Hercegovini postavljamo umjetničke, produkcijske i repertoarske standarde – poručuju iz NP Sarajevo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare