Region

Preminula četvrta osoba u Hrvatskoj, 49 novooboljelih, jedan pacijent kritično

Od jučer je u Hrvatskoj novih 49 zaraženih koronavirusom, čime se brojka potvrđenih slučajeva popela na 635, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije.

”Većina ih je iz jedne mikrolokacije gdje smo uveli posebne mjere”, kazao je Beroš. Otkrio je da je riječ o području Šibenika.

Objavio je i da je preminula četvrta žrtva koronavirusa. Riječ je o ženi koja je preminula u Puli. Ministar je kazao da je ozdravilo 45 osoba.

Alemka Markotić, ravnateljica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’, objavila je da je na respiratoru 10 osoba, a jedna od njih je u kritičnom stanju. Dodala je da je dio oboljelih, oni koji imaju blage simptome, na kućnoj njezi kako se ne bi opteretio bolnički sistem.

PROČITAJTE  Sanader dobio šest godina zatvora

”Oni koji ne mogu osigurati izolaciju doma, oni su isto u bolnici”, rekla je ravnateljica klinike.

Beroš je istaknuo i da se dio bolničkih kapaciteta mora ostaviti za sve one koji nisu oboljeli od koronavirusa, ali su teško oboljeli od drugih bolesti i trebaju hitne zahvate.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je da je moguće da su novi slučajevi u Zagrebu povezani s potresom jer u trenutcima straha nisu svi pridržavali potreban razmak.

 Povezani postovi: