Sport

Preskup i za bogataše. PSG bi se rado riješio Neymara, ali to izgleda kao nemoguća misija

Čak i Paris Saint Germain treba smanjiti troškove ovog ljeta, a prodaja Neymara uveliko bi ublažila neke ekonomske napetosti u francuskom klubu nakon nedavne obnove ugovora s Kylianom Mbappeom, ya koji se vjeruje da je teži od 100 miliona eura.

Međutim, Brazilčeva visoka cijena za odštetu i ogromna plaće čine takav scenarij gotovo nemogućim.

Na temelju komentara predsjednika PSG-a Nassera Al-Khelaifija za “Marcu”, može se zaključiti da klub traži promjenu identiteta, u koju se povredama skloni Neymar (30) više ne uklapa.

“Želimo mlade, talentirane, predane igrače s pobjedničkim mentalitetom, ljude koji žele umrijeti za ovaj grb. Želimo biti jači kolektivno, igrati kao ekipa i da klub bude iznad svih”, rekao je šef PSG-a.

Jasno je da je Neymar prešao put od navodno nedostajućeg dijela slagalice PSG-a za uspjeh u Evropi, kada je potpisao iz Barcelone, do sadašnjeg statusa u kojem se čini da on postaje teret.

Al-Khelaifi nije ni potvrdio ni demantirao mogući odlazak bivšeg igrača Barcelone.

“Ne možemo o tome govoriti u medijima, neki će doći, neki otići, ali to su privatni pregovori”, rekao je Al-Khelaifi.

No, nije se lako riješiti Neymara. Upravo suprotno, 222 miliona eura odštete koje je PSG platio Barceloni učinilo je Brazilca najskupljim nogometašem u povijesti.

Nadoknaditi uloženo, očito, izgleda nemoguće. Čak ni pola od toga.

Druga prepreka zbog koje je prodaja Neymara gotovo nemoguća je njegova visoka plaća. Bivši igrač Barcelone bio je, do Mbappeovog nedavnog potpisa, najplaćeniji igrač PSG-a i francuske Ligue 1 – zarađuje nevjerovatnih 48,9 miliona eura godišnje i ima ugovor do 2025. godine.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare