Životni stil

Prestala se brijati prije 3 godine. Sad svi misle da je muško

Umjetnica, novinarka i poduzetnica Bethany Burgoyne iz Essexa prestala se brijati 2018. godine i ustraje u tome i dalje, iako se svakodnevno suočava s osudom i čuđenjem okoline.

Ta 30-godišnjakinja kaže da joj često govore da “izgleda kao muškarac”, no nju to ne pokoleba, već skepticima, kaže, dopusti da poglade njenu bradu.

Sve je počelo tako da je prestala brijati noge i pazuhe, a zatim je odlučila pustiti i dlake na bradi. Sada ima bradu dugačku 3 centimetra, piše Daily Mail.

Bethany su s 29 godina dijagnosticirani policistični jajnici, stanje koje uzrokuje hormonsku neravnotežu, koja utječe i na intenzivniji rast dlaka na tijelu. Ona svojim primjerom želi poslati poruku drugim ženama da je takvo stanje normalno te da i one mogu prihvatiti svoj prirodan izgled.

Na društvenim mrežama redovito dijeli svoju priču pred nekoliko hiljada pratitelja. Pokrenula je i radionicu The Sassy Show na kojoj kroz različite vježbe potiče i druge da prihvate svoje tijelo, piše Index.

PROČITAJTE  Žena zatrudnila u 63. godini: Menstruaciju nema već 16 godina, a muž (72) joj je bio na vazektomiji

“Kad ljudi pitaju za moju bradu, to često rade uz osudu ili kroz zadirkivanje da sam muškarac ili pretpostavkama da prolazim kroz promjenu spola. To sve naglašava rodne binarnosti koje postoje u našem društvu, pa zbog toga nastojim biti strpljiva i transparentna u odgovoru tim ljudima. Objasnim im da sam dlakava žena, kojoj ne smeta što je dlakava. To obično vodi do komunikativnijih i otvorenijih razgovora o tome zašto pretpostavljamo da žene ne bi trebale imati dlake”, objasnila je Bethany.

“Želim da žene shvate da mogu trošiti svoje vrijeme i novac na daleko važnije stvari u životu, da se njihovo samopoštovanje nikada ne smije bazirati na uklapanju u nametnute ideje o ženskoj ljepoti”, poručuje Bethany.Povezani postovi: