olakšati posao žena drži tablet u obje ruke piše google
IT

Pretražujete do besvijesti? Google ima novosti koje će vam olakšati posao

Googleovi rezultati pretrage za stolne računare od sad će se učitavati u obliku kontinuiranog sadržaja. Sada su raspoređene u stranice. Kompanija je ovaj potez odlučila napraviti nakon što je krajem prošle godine sličnu funkciju uvela na mobilne uređaje. Za razliku od ‘beskonačnog’ skrolanja, kontinuirani skrol automatski učitava šest stranica rezultata prije nego što korisnike pita želi li vidjeti njih više. To bi korisnicima trebalo olakšati posao.

Google tvrdi da će opcija prvo postati dostupnom korisnicima u SAD. Vremenom će postati dostupna za druge jezike i regije, izvještava Verge.

Promjena dizajna napravljena je po uzoru na društvene mreže. Naime, tu se sadržaj konstantno učitava dok korisnik skrola prema dolje, za razliku od situacije gdje aplikacija korisnika priupita želi li vidjeti još objava. Kontinuirano skrolanje će pretrage učiniti bržima te će, nadaju se, smanjiti potrebu za guranjem prema prvoj stranici rezultata.

Google je svojevremeno objavio da ‘većina ljudi koji traže dodatne informacije pretražuje do četiri prve stranice rezultata pretrage’. Ovo će im olakšati posao.

S obzirom na dramatičan pad klikova kasnijih rezultata u odnosu na one prve, borba za prvo mjesto pretrage će se vjerovatno nastaviti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare