Region

Pretresi uoči izbora u Crnoj Gori: Nađen označeni izborni materijal, kopije ličnih karata…

Uprava policije Crne Gore je u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, a u saradnji sa nadležnim državnim tužilaštvima, preduzela niz mjera i radnji u ciju otkrivanja i sprečavanja vršenja krivičnih djela protiv izbornih prava, saopšteno je iz Uprave policije.

“Policijski službenici su na teritoriji više crnogorskih gradova sproveli aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju potencijalnih krivičnih djela u vezi zloupotrebe izbornog procesa na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, te su izvršeni pretresi na više lokacija radi obezbjeđenja materijalnih i drugih dokaza, prikupljena obavještenja od više lica za koja su postojale operativne informacije da vrše krivična djela iz oblasti djela protiv izbornih prava.

Podgorička policija je izvršila pretrese na šest lokacija, kojom prilikom je na jednoj pronađen izborni materijal sa imenima lica i određenim oznakama, dok su na drugoj pronađeni birački spiskovi i kopije ličnih karata. U odnosu na ova dva predmeta u toku je komunikacija sa nadležnim državnim tužilaštvom”, navode u saopćenju iz UP.

Kako dodaju, policija u Bijelom Polju zajedno sa tužilaštvom preduzima aktivnosti povodom prijave da su nepoznata lica pokušala da uzmu ličnu kartu od jednog korisnika Doma starih u Bijelom Polju i drugih lica sa ciljem onemogućavanja glasanja na predsjedničkim izborima.

“Policija će nastaviti sa preduzimanjem ovih aktivnosti kako bi se spriječile zloupotrebe izbornog procesa i procesuirali svi eventualni počinioci krivičnih djela.

Uprava policije apeluje na sve učesnike izbornog procesa da se pridržavaju zakona i na taj način doprinesu demokratskim uslovima za održavanje slobodnih predsjedničkih izbora. Takođe, upozoravamo da će sva lica, bez izuzetka, za koja se utvrdi da su izvršila krivična djela iz oblasti djela protiv izbornih prava biti procesurina u skladu sa zakonom”, zaključuju u saopćenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare