Politika

Preventivne mjere u Općini Stari Grad Sarajevo: Uposlenici u šalter-salama koriste maske i rukavice

Općina Stari Grad Sarajevo djelovala je preventivno i poduzela konkretne mjere u cilju zaštite stranaka i uposlenika od eventualnog koronavirusa, ali i sezonske gripe.

Od prije dva dana kretanje građana u zgradi Općine ograničeno je samo na šalter-salu gdje im se pružaju neophodne usluge.

Sve službe koje rade sa strankama, rasporedile su po jednog ili više uposlenika na šalterima i tako se smanjuje mogućnost širenja virusa zgradom.

Ova privremena mjera donesena je zbog pojačanog širenja sezonske gripe, ali i opasnosti od veće pojave koronavirusa.

U narednih 30 dana ograničeno je kretanje građana u prostorijama Općine Stari Grad, a uposlenici koji rade sa strankama u šalter-sali koriste zaštitne maske i rukavice.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je proglasila veoma visoko stanje globalne opasnosti od širenja bolesti, službenog naziva COVID-19, kojem pogoduju zatvorena i pretrpana mjesta. Iz tih razloga Općina Stari Grad poduzela je preventivne mjere, te građani neodložne poslove mogu obavljati u šalter-sali, umjesto direktnog odlaska u nadležne službe.

Također, i sve ostale informacije vezane za općinske nadležnosti mogu se dobiti u šalter-sali.

Građani se, također, mogu obratiti Općini i direktno na centralni info broj 033 282 300.

Iz istih razloga privremeno neće raditi Info-press centar Općine Stari Grad, smješten u ulici Halači, saopćeno je iz Pres-službe Općine Stari Grad.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare