Politika

Priča o kojoj bruji Francuska: Deportovani državljani BiH koji su tukli kćerku jer je bila u vezi sa Srbinom

U skladu s najavom Ambasade Francuske u BiH, danas je deportirano šest državljana BiH iz Republike Francuske.

Posebno organiziranim letom sletjeli su na Međunarodni aerodrom Sarajevo oko 12.50, u pratnji francuske policije, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Nakon obavljene granične kontrole, njima je dopušten ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Nevjerovatna priča krije se iza ove informacije. Francuski mediji sinoć su objavili da su “roditelji, stric i teta mlade bosanske muslimanke, koju su obrijali jer se viđala s mladim Srbinom kršćaninom, osuđeni u Francuskoj na godinu dana zatvora uvjetno”.

Sud u Besanconu na istoku zemlje odredio je i petogodišnju zabranu ulaska na francuski teritorij roditeljima 17-godišnjakinje.

Afera je izazvala burne reakcije u Francuskoj i u inozemstvu jer je podsjetila na sudbinu hiljade obrijanih Francuskinja nakon oslobođenja jer su bile u vezi s njemačkim vojnicima tokom okupacije.

“Roditelji su me tukli rukama i nogama”

Djevojka i članovi porodice njezinog dečka na sudu su rekli da je bila odvedena u sobu gdje su je četiri odrasle osobe tukle, a stric obrijao.

Roditelji, stric i teta priznali su “tek jednu ili dvije pljuske” i rekli da je obrijao otac kako bi je kaznio nakon što je četiri dana bila u bijegu s tri godine starijim mladićem.

“Roditelji su me tukli rukama i nogama”, izjavila je djevojka i objasnila da su se “protivili braku i njihovoj vezi zbog religije”.

Slomili su joj rebra

Članovi njezine porodice poriču tu verziju, a stric je izjavio da “kada mlada djevojka napravi veliku glupost, obrije joj se glava, to joj je kazna”.

Četvero optuženih tvrde da nisu pretukli djevojku, a otac kaže da ju je “samo obrijao, a majka dva puta ošamarila”.

No to je sudijama bilo neuvjerljivo objašnjenje za ozbiljan nalaz ljekarskog pregleda – slomljena rebra i brojne hematome, zbog čega je djevojka provela dvije sedmice u bolnici.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare