Vijesti

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora 12.decembra

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Prijedora održat će se u nedjelju, 12. decembra 2021. godine.

Naime, ovu vijest je danas objavila Centralna izborna komisija BiH, koji su naveli da su donijeli odluku o raspisivanju o idržavanju prijevremenih izbora.

Grad Prijedor dužan je osigurati 65.000 KM u roku od 15 (petnaest) dana od dana donošenja odluke o raspisivanju izbora, odnosno najkasnije do 02.11.2021. godine.

Prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na prijevremenim izborima podnose se Centralnoj izbornoj komisiji BiH do 22.10.2021. godine (petak) do 16 sati. Rok za registraciju novih birača koji glasaju putem pošte ističe 07. novembra u ponoć. Izborna kampanja počinje 15 dana prije dana izbora, odnosno od 27.11.2021. godine.

PROČITAJTE  Hadžiabdić: Niko ne može spriječiti CIK BiH da radi svoj posao

Krajnji rok za prijem glasačkog materijala za glasače putem pošte, je 10 dana od dana održavanja izbora, odnosno zaključno sa 22.12.2021. godine, sa otiskom pečata pošte zemlje/bar koda sa datumom ne kasnijim od datuma održavanja izbora.

I ostali rokovi propisani su Uputstvom o redoslijedu izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Prijedor koje će javnosti biti dostupno na internet stranici Centralne izborne komisije BiH.

Podsjetimo, prijevremeni izbori u Prijedoru raspisani su nakon što je bivši gradonačelnik Dalibor Pavlović podnio ostavku zbog skandaloznih fotografija koje su procurile u javnost.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare