Politika

Pripadnik OS BiH smješten u SKB Mostar, izolirani svi kontakti

Operativni centar Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, putem lanca komandovanja i kontrole dobio je u subotu usmeno obavještenje da je pripadniku Komande za podršku Oružanih snaga BiH urađen test na virus COVID-19 te da je rezultat testa pozitivan.

Radi se o pripadniku OS BiH koji živi u Livnu, čije mjesto službe je Banja Luka. On je do 27. marta radio u mjestu službe, nakon čega je bio upućen da radi od kuće.

“Navedeni pripadnik OS BiH javio se 3. aprila, u jutarnjim satima, u Dom zdravlja u Livnu zbog disajnih problema. Urađen mu je test, a uzeti uzorci su upućeni u Mostar na analizu. U popodnevnim satima i sam pacijent je hospitaliziran u “COVID-bolnici” Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Rezultati analize potvrdili su, u jutarnjim satima 4. aprila, da je taj pripadnik OS BiH pozitivan na COVID-19”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

U skladu s aktuelnom situacijom u Bosni i Hercegovini, regiji i šire, Oružane snage BiH provode zaštitne i preventivne mjere koje se odnose na pojavu i širenje virusa COVID-19.

“S tim u vezi, izvršena je analiza svih osoba koji su bili sa oboljelim u kontaktu i upućeni su u izolaciju”, navode iz Ureda za odnose s javnošću OS BiH.

To je treći pripadnik koji je imao pozitivan test na COVID-19.

Prva dva pozitivna slučaja zaraze u OS BiH su lakši slučajevi, nalaze se u samoizolaciji, kao i sve druge osobe koje su s njima bile u kontaktu. U oba ta slučaja, do inficiranja je došlo od članova uže porodice.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare