Politika

Probosanske stranke održale novi sastanak o zajedničkom nastupu na izborima u RS: Ovo su zaključci

U Doboju je danas održan četvrti sastanak probosanskih stranaka koje djeluju na području RS-a u cilju dogovora oko eventualnog zajedničkog nastupa na Općim izborima koji bi se u BiH trebali održati 2022. godine.

Naime, kako se navodi u saopćenju domaćin današnjeg sastanka bila je Nezavisna lista Doboj – Sevlid Hurtić, a na sastanku je učešće uzelo 12 političkih subjekata.

“Na današnjem sastanku učešće je uzelo dvanaest političkih subjekata i to: NLD, SDA, SDP, NB, PDA NiP, SBB, ZABiH, DF, Platforma za progres, NES, Hrvatski blok, HSBiH kao i Ćamil Duraković iz Srebrenice.

Na sastanku je govoreno o zajedničkom nastupu na općim izborima 2022. godine u RS-u. Izražena je spremnost većine političkih subjekata da jedinstveno nastupe na predstojećim izborima, s ciljem osvajanja šest do osam mandata u Narodnoj skupštini RS-a”, navodi se u saopćenju.

PROČITAJTE  Cvijanović: Ko su Džaferović i Komšić da traže smjenu Dodika? Dosadilo nam je to

Također, istaknuli su da bi naredni sastanak probosanskih stranaka se trebao održati polovinom oktobra u Srebrenici.

“To će ujedno predstavljati i peti sastanak političkih opcija. Ovakvi sastanci će se i dalje održavati do momenta potpisivanja koalicije za jedinstven nastup. Sljedeći sastanak je dogovoren drugom polovinom oktobra u Srebrenici kao peti sastanak”, stoji u zaključku saopćenja probosanskih stranaka.Povezani postovi: