Magazin

Procurili detalji supertajnog ugovora: Princ Albert plaća supruzi Charlene 12 miliona eura kako bi obavljala “kraljevske dužnosti”?

Obavljanje kraljevskih dužnosti nešto je što se podrazumijeva kad si rođen u takvoj obitelji ili si u nju ušao udajom/ženidbom.

Naravno, ima i onih koji su ih se odrekli, posljednjih desetljeća najeksponiraniji su primjer princ Harry i njegova supruga Meghan Markle, koji su napustili britansku kraljevsku obitelj i svoje dužnosti kako bi sreću i bogatstvo potražili u Kaliforniji, prenosi “Slobodna Dalmacija”.

Čini se kako ni monegaška princeza Charlene, koja je zbog zdravstvenih poteškoća bila odsutna iz Monaka gotovo godinu, nije naročito zainteresirana za obavljanje svojih kraljevskih dužnosti, a njen je suprug, princ Albert II., namjerava “natjerati” na to pozamašnom “plaćom”.

Četiri mjeseca u klinici

Francuski mediji tvrde da je 64-godišnji monegaški vladar potpisao “supertajni ugovor” prema kojem će svojoj 20 godina mlađoj supruzi plaćati 12 miliona eura godišnje kako bi obavljala svoje kraljevske dužnosti.

Albert je navodno spreman učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi Charlene imao pokraj sebe na javnim događajima.

Je li taj ugovor bio razlog što se Charlene početkom maja pojavila na dva događaja uz supruga i njihovu djecu, sedmogodišnje blizance, princa Jacquesa i princezu Gabriellu, teško je reći.

Albertovi neimenovani prijatelji tvrde da on, suprotno medijskim napisima, na plaća milione da bi Charlene ostala u ulozi njegove supruge.

Kažu kako Charlene ima vrlo velikodušan predbračni ugovor i Albert joj ne mora plaćati da bi obavljala svoje dužnosti. Nakon što je dugo bila odsutna zbog bolesti, Charlene je izuzetno sretna što je ponovo s Albertom i djecom, tvrdi neimenovani izvor.

Charlene se vratila u Monako u martu, nakon što je četiri mjeseca provela u jednoj švicarskoj klinici liječeći se od “emotivne i fizičke iscrpljenosti”.

Prije toga je više od pola godine bila u svojoj rodnoj Južnoafričkoj Republici, gdje je tokom humanitarnog boravka zadobila tešku infekciju uha, nosa i grla, zbog koje je imala nekoliko zahtjevnih operacija.

Plaćati Charlene 12 miliona eura godišnje za obavljanje kraljevskih dužnosti ne bi trebao biti problem za Alberta, čije se bogatstvo procjenjuje na više od milijardu eura.

Insajderi kažu kako ima smisla da Charlene, koja je prošla vrlo teško razdoblje, želi sebi osigurati zajamčen prihod.

O bračnim problemima monegaškog para govori se još od njihovog vjenčanja 2011. godine.

U to su vrijeme južnoafričku olimpijsku plivačicu nazivali “odbjegla nevjesta” jer je navodno prije vjenčanja tri puta pokušala pobjeći iz Monaka natrag u domovinu nakon što je otkrila da je Albert tokom njihove veze imao aferu iz koje je dobio dijete – njegovo treće izvanbračno.

Navodno su je u Monaku zadržali dogovorom da će moći otići jednom kad kneževini osigura legitimnog nasljednika prijestolja. Jedan je izvor kazao kako će Charlene, kad rodi nasljednika, ako stvari u braku ne budu išle kako treba, nakon razumnog vremena dobiti velikodušnu brakorazvodnu otpremninu.

Stoga su se mnogi pitali je li njezin lanjski odlazak u Južnoafričku Republiku bio početak okončanja braka u kojem je Charlene od početka bila nesretna, pa je vrlo često nazivaju “najnesretnijom princezom na svijetu”.

Charlene je na vjenčanju prolila rijeke suza, ali navodno nisu bile radosnice, a godinu nakon vjenčanja govorilo se kako je depresivna, jer ne uspijeva zatrudnjeti.

Izvanbračna djeca

Konačno je vijest o trudnoći objavljena u maju 2014., a u decembru te godine rodila je princezu Gabriellu i nasljednika prijestolja, princa Jacquesa.

Albert se 2020. suočio sa zahtjevom za utvrđivanje očinstva djeteta koje je napravio u ranim godinama veze s Charlene, bila je to “strastvena afera” s jednom Brazilkom koja je u julu 2005. rodila kćer.

Brazilka je zahtijevala da se Albert podvrgne DNK testu, kao što je bio slučaj prije nego što je potvrđen kao otac dvoje izvanbračne djece, kćeri Jazmin Grace, koja je rođena 1993., i sina Alexandrea, koji je rođen 2003. godine.

Jazminina je majka Tamara Rotolo, američka agentica za nekretnine koju je Albert upoznao dok je bila na odmoru na jugu Francuske, a Alexandreova je majka Togoanka Nicole Coste, bivša stjuardesa Air Francea. Njih dvoje nemaju nasljedno pravo na monegaško prijestolje, ali Albert ima finansijske obaveze prema njima.

Nakon što su se pojavile informacije da će se Albert uskoro naći na sudu zbog trećeg izvanbračnog djeteta, Charlene je u izjavama hvalila svog “lojalnog” supruga, u razgovoru za Point du Vue Alberta je opisala kao “odanog, odlučnog i hrabrog”.

No samo nekoliko dana prije nego što su objavljene informacije o još jednom Albertovu djetetu, Charlene je šokirala svijet neočekivanom frizurom, pankerski izbrijanim dijelom glave.

Rekla je i da je nova frizura bila njena odluka i da je to željela učiniti već duže vrijeme jer joj se sviđa taj stil!Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare