Aca Bosanac, Genex kula, Beograd, Srbija
Region

Prodat dio poznate zgrade u Beogradu. Kupio ju je kontroverzni Aca Bosanac

Poslovni dio poznate beogradske zgrade Geneks kula prodat je i to kontroverznom biznismenu – zovu ga Aca Bosanac.

Kako navode srbijanski mediji, kupac je preduzeće Eureka bar doo iz Beograda.

Za kupovinu se nadmetalo sedam kupaca, a krajnju cijenu, gotovo tri puta veću od počenih 834 miliona dinara, izlicitirao je – zastupnik kupca, preduzeća Eureka bar doo Novi Beograd.

Vlasnik ovog preduzeća je Aleksandar Kajmaković, a direktor Marko Milovanović, piše N1.

Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, suvlasnik je više beogradskih restorana i klubova, koji je privođen zbog sumnje da je sarađivao sa uhapšenim Veljkom Belivukom.

Riječ je o ugostitelju koji figurira kao vlasnik najpoznatijih lokala.

Firma je registrovana za usluge pripremanja i posluživanja pića.

Ko je Aca Bosanac: Neraščišćeni računi u Sarajevu

Novi vlasnik kupio je poslovni dio Geneks kule, koja se sastoji od 28 posebnih dijelova površine 14.943 kvadrata, zatim poslovni prostor od 27. do 37. sprata površine 1.450,39 kvadrata, kao i poslovni i garažni prostori površine u osnovi 9.023 kvadrata i deset garaža od 6.445 kvadrata.

Kontroverzni Aca Bosanac, pored toga što je vlasnik brojnih lokala u Beogradu, posjeduje i vozni park, među automobilima koje ima su „Maserati“, nekoliko džipova, među kojima je i „Hummer“.

Ime Aleksandra Kajmakovića po prvi put odjeknulo je u javnosti 2017. godine. Tada je Željko Rutović izrešetao Predraga Rankovića Peconija u hotelu „Prag“. Povod za pucnjavu bila je kupovina restorana „Venecija“ u Zemunu. Za restoran su bili zaintresovani Peconi, Rutović i Joca Amsterdam. Peconi je hteo da uzme Veneciju, a kupovina je trebalo da ide upravo preko Ace Bosanca.

Tačnije, Kajmakovićeva firma „Eureka bar“ je bila zakupac restorana od 2015. godine. Potom je Kajmaković htio da je kupi za Peconija. Rutoviću se to nije dopalo, te se obračunao u hotelu Prag.

Također, Kajmaković se na meti atentatora našao 2002. godine, tačnije 11. augusta u 5 ujutru u Budvi. U njegov „Mercedes CLK 230“ sa kruševačkim registracija bila je podmetnuta bomba velike razorne moći koja je postavljena zbog neraščišćenih računa u Sarajevu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare