Region

Profesor Kočović ima novu prognozu: Situacija se pogoršava iz dana u dan. Ovaj datum je prelomna tačka

Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović rekao je danas da će 15. septembar biti prelomna tačka, da je Srbija trenutno u 39. danu trenda rasta broja novozaraženih i da smatra da će britanski model kontrole epidemije postati dominantan u svijetu.

“U Srbiji se situacija pogoršava iz dana u dan, počevši od 2. jula i mi smo u 39. danu rasta. U ovoj fazi, taj rast će biti sve veći i veći do negdje 15. septembra. Tada se očekuje zaravnavanje krive, ili pad. Biće blizu hiljadu, i to za 10 dana, plus minus dva dana, to već znamo na osnovu iskustva ne iz Srbije, već iz cijelog svijeta. Oko hiljadu, možda pređe, možda bude ispod”, rekao je on u Jutarnjem programu TV Prva.

PROČITAJTE  Vučić: Nismo uveli sankcije Rusiji 89 dana. Držimo čvrsto svoj stav

On je komentarisao i situaciju u Evropi.

“To će ići uzbrdo, cijela Evropa sada smatra da će biti drugo izgubljeno ljeto ako se ne ode na odmor, ne iskoriste se pogodnosti, a vidimo da su zemlje kao što je Velika Britanija, Španija ili Kipar, doživjele kataklizmičke brojke za samo nekoliko dana. Sve te zemlje došle su do indeksa zaraženosti od hiljadu na sto hiljada stavnovnika u prethodne dvije nedjelje. Mi smo, po tom indeksu, blizu osamdeset, oni su daleko lošiji ali su uspjeli da zaustave taj trend,” rekao je Kočović.

Ističe da su “najviše Britanci napredovali jer su uveli model kao što je bio na Olimpijadi.

PROČITAJTE  Vučić danima najavljuje razgovor s Putinom. Sada se oglasio i Kremlj: Nemamo to u planu

“Bitan je detalj da je Velika Britanija mjerila zatečeno stanje, dok su u Japanu testirali na aerodromu i onda ulazili u olimpijsko selo, i opet imali oko 450 zaraženih. Vjerujem da će ovo postati dominantan model”, rekao je profesor Kočović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare