Vijesti

Prognoza za početak sedmice: Temperature će se penjati do 35 stepeni

prognoza neum

U Bosni i Hercegovini će danas biti sunčano vrijeme uz malu oblačnost, pokazuje objavljena prognoza. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 28 do 33, na jugu do 35 stepeni.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ove sedmice se očekuje sunčano vrijeme i povratak pravih ljetnih temperatura.

U utorak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 36 stepeni.

U srijedu se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 26 do 33 stepeni, govori prognoza.

Za četvrtak se najavljuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 25 do 32 stepeni.