Tehnologija

Projekt “Sky Cruise”: “Ovdje će se svi bogataši sakriti tokom apokalipse, dok bijeda umire”

Jemenski inženjer predstavio je svoju viziju aviona s ​​umjetnom inteligencijom koji će omogućiti da do 5000 putnika ostane u letu na neodređeno vrijeme, s motorima na nuklearnu energiju.

Sky Cruise

Hashem Al-Ghaili to naziva “Sky Cruise” i objavio je YouTube video koji prikazuje model predloženog izgleda aviona.

Masivni avion bi imao mogućnost stalnog leta, pokretan s 20 motora, za koje Al-Ghailijev video kaže da će koristiti “visoko kontroliranu reakciju fuzije kako bi nebeskom hotelu pružio neograničenu energiju”.

Jedna od jedinstvenih karakteristika ovog vizionarskog aviona je paluba za zabavu sa staklenom kupolom, koja bi putnicima omogućila pogled na nebo od 360 stepeni. Tu bi bile i luksuzne hotelske sobe za goste, te sadržaji poput barova, restorana, kina i trgovačkog centra.

Skeptične reakcije

Reakcije na video su uglavnom skeptične. Jedan gledatelj YouTubea ukazao je na opasnost Al-Ghailijevog konceptnog aviona: “Postoji vrlo dobar razlog zašto nuklearni reaktori nikada nisu bili postavljeni u avion, jer bi to stvorilo nuklearnu bombu s putnicima.”

Drugi je komentator primijetio da će Sky Cruise biti meta terorizma: “Dakle, u osnovi moderni Titanic na nebu. Ta stvar bi bila ogromna meta da bude oborena ili oteta na nebu.”

Postavljala su se i pitanja o mogućnosti stvaranja takvog aviona. Jedna je osoba rekla da bi podizanje aviona u zrak moglo biti samo po sebi izazov: “Da fizika i aerodinamika ne postoje, onda bi ovaj avion zapravo mogao poletjeti.”

Drugi je komentator zamislio da Sky Cruise postane utočište za bogate: “Osjećam kao da će se ovdje svi bogati ljudi sakriti tokom apokalipse i samo letjeti iznad ostatka svijeta dok se svi bore jedni protiv drugih Mad Max u stilu.”

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Popaj
Popaj
1 mjesec

A sta ce jesti