Puni Gas

Pronađeno blago napuštenih Porschea

Porsche 928 je automobil koji je pokušao da zamijeni kultni 911, ali nije uspio. Zbog toga su ga kolekcionari godinama zanemarivali, ali danas je to poželjan klasik. Iako nisu ni približno toliko vrijedni kao njihova braća sa vazdušnim hlađenjem sa motorima sa „zadnjicom“, ovi 928 su veoma poželjni klasici.

Napuštene, na jednom polju u Kaliforniji, Steve Rhodes ih je primijetio dok je tražio dobru lokaciju za snimanje televizijske serije West World. Polje se nalazi u blizini starog kamenoloma sjeverno od Moorparka u okrugu Ventura.

Photo: Steve Rhodes

U postu na Facebooku, Steve je objasnio:

“Jedan od prijatelja vlasnika zemlje zamolio ga je da uskladišti nekoliko automobila. I nikada se nije vratio po njih. ‘ Fotografije prikazuju 13 Porschea 928, od ranih 4,5-litarskih modela bez zadnjeg krila do kasnih 5,0-litarskih S4 sa elegantnijim odbojnicima. Sudeći po količini prašine i oljuštenog laka na njima, tu su već duže vrijeme.

PROČITAJTE  Umjesto sirene u autu – muzika

Činjenica da 928 koristi šasiju od pocinkovanog čelika i aluminijumsku ploču znači da vjerovatno nema hrđe na vidiku. Ipak, ‘Ahilova peta’ je njihova elektronika, pa bi ti primjerci mogli donijeti mnogo problema njihovim sljedećim vlasnicima.

Photo: Steve Rhodes

“Tip koji ih posjeduje živi u blizini, ali izgleda da je izgubio interesovanje da ih popravi. Međutim, rečeno mi je da ih ne želi prodati ‘, kaže Steve.

“Ne postoji način da dođete do imanja i uzmete automobile. Postoji samo jedan ulaz, a vrata su ogromna. Na vratima su i videokamere ‘.

Kolekcionari se nadaju da će se vlasnik predomisliti …Povezani postovi: