Sport

Protesti navijača Manchester Uniteda. Na meti porodica Glazer, koja je 2005. kupila klub

Trener fudbalera Manchester Uniteda Ralf Rangnik rekao je da razumije zbog čega su navijači toliko razočarani, nakon što je manja grupa protestovala danas kod trening centra protiv vlasnika engleskog kluba, američke porodice Glazer.

Grupa navijača protestovala je kod trening centra Carrington uoči pres-konferencije. To je jedan od brojnih protesta protiv američke porodice Glazer, koja je 2005. godine kupila klub, prenosi BHRT.

Unired ne postiže očekivane rezultate i pokušava da se izbori za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Sedam kola prije kraja United ima šest bodova zaostatka za Tottenhamom, koji je na četvrtom mjestu, posljednjem koje vodi u najelitnije evropsko takmičenje.

"Svi znamo da je fudbal igra strasti i emocija. Mislim da svi razumijemo, ja mogu da razumijem da su naši navijači razočarani i zbog pozicije na tabeli i zbog naše igre.

Ali i dalje vjerujem da su naši navijači jedni od najboljih, ako ne i najbolji u Evropi i dok god protestuju na miran način i dok god nas i dalje podržavaju na stadionu, misli da imaju pravo da izraze mišljenje", rekao je Rangnick, prenio je Sky.

Rangnick je u novembru zamijenio Ole-Gunnara Solskjaera i na klupi će ostati do kraja sezone, a zatim će u naredne dvije godine obavljati konsultantske poslove u klubu. Spekuliše se da će ekipu preuzeti trener nizozemskog Ajaxa Erik ten Hag.

"Ne znam da li je to gotova stvar. Ja sam koncentrisan na utakmicu protiv Norwicha. Nema smisla da govorim o tome. Svi znamo da je on dobar trener, da je obavio dobar posao u Ajaxu i bivšim klubovima. Ali mislim da nema smisla da vam govorim šta mislim o drugim trenerima", naveo je Rangnick.