Vijesti

Protiv Rajka Vasića podnesena krivična prijava zbog terorizma

Protiv Rajka Vasića podnesena je krivična prijava zbog poticanja na terorizam. Vasić, koji je član Glavnog odbora Dodikovog SNSD-a, jučer ujutro je na Twitteru napisao kako će minirati zgradu Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

“BHRT, opstanak ili propast? Vasić ako vam je neprijatno, doću ja da je miniram”, napisao je Vasić priloživši u objavi i fotografiju zgrade BHRT-a.

Njega je za poticanje na terorizam prijavio Damir Arnaut, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Arnaut se o prijavi očitovao putem društvenih mreža. Inače, Vasić je nekada bio i glavni sekretar SNSD-a.

BHRT je već danima u problemima s obzirom na to da mu je Porezna uprava Federacije BiH zbog dugova blokirala račune što dovodi u egzistencijalne probleme oko 800 radnika BHRT-a. Istovremeno, Radiotelevizija Republike Srpske (RTRS) duguje više od 60 miliona maraka BHRT-u od zajedničke takse koju plaćaju građani BiH, dok je dug BHRT-a poreznoj za trećinu manji od potraživanja koje RTRS ne isplaćuje BHRT-u, naveli su ranije iz uprave BHRT-a.

U zgradi BHRT-a u Sarajevu, koja je zgrada prijeratne Televizije Sarajevo, smještene su kantonalna televizija Kantona Sarajevo, Federalna Televizija, BH Radio, Federalni radio i BHT 1.

Radnici BHRT-a danima apeliraju kroz javnost kako je potrebno riješiti probleme koje BHRT ima i koji mu otežavaju normalno funkcioniranje podsjećajući kako je stabilan državni javni servis jedan od 14 prioriteta koje je pred Bosnu i Hercegovinu stavila Europska unija kao uvjet za pristupne pregovore našoj zemlji.

Mjesec mart je na isteku, a ako plaće uskoro ne budu isplaćene, funkcioniranje javnog servisa bit će krajnje upitno, a možda i nemoguće s obzirom na to da djelatnici BHRT-a gotovo dva mjeseca nisu primili plaću.

Ostaje da se vidi hoće li se i kako će se ovaj problem riješiti, a ne treba posebno napominjati koliki bi šok bio za cijelu Bosnu i Hercegovinu da oko 800 radnika BHRT-a završi na cesti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Smrt SDA fasizmu
Smrt SDA fasizmu
7 mjeseci

Rajko Vasić terorista????

TO je toliko idiotska pomisao a tužilac koji ga za to optuži je bolesni idiot kao i gazda mu Bakir Izetbegovic

Islamsko fašističke vlasti u Sarajevu žele staviti van zakona svakog ko nije islamista