Provokacija američkog aviona putanja aviona iscrtana pčavom bojom na karti na kojoj se vidi Kipar i more koje ga okružuje ucrtana mjesta na Kipru Nikozija Aya Napa Larnaca putanja u obliku penisa
Svijet

Provokacija američkog aviona koji je preletio rusku vojnu bazu u Siriji. Poruka pilota više nego jasna 😂

Frapantna provokacija američkog aviona prema Rusiji odigrala se danas. Izveo ju je američki KC-135 Stratotanker, avion za dopunu goriva u zraku.

Putanja ostavila provokativni trag

Taj avion izveo je manevar nedaleko ruske navalne baze Tartusa u Siriji.

Nakon završetka njegova leta, Rusi koji su tamo stacionirani nisu smjeli okrenuti glavu iako su htjeli. Naime, putanja kojom je avion letio, prema mapi Flightradara24, ostavila je provokativni trag. To je prva prenijela italijanska La Repubblica. Američki avion kraj ruske baze nacrtao je – zračni penis.

Provokacija američkog aviona

Još uvijek nije poznato je li zafrkantska provokacija bila primarna misija KC-135 ili je zaista poletio kako bi dopunio gorivo ostalim avionima.

Mediteran je tako postao poprištem nove provokacije između dvaju vojnih sila. Prva se dogodila u februaru, prije početka ruske invazije na Ukrajinu kad su ruski avion prišli na nekoliko metara od aviona američke mornarice.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare