Region

Provokacija osvanula na konzulatu Srbije u Bugarskoj

Na zgradi Počasnog konzulata Republike Srbije u Plovdivu sinoć je latinicom ispisan grafit “Srbe na vrbe”, a nakon ove provokacije oglasilo Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, koje je u saopštenju pozvalo nadležne organe ove zemlje da reaguju.

Pozivamo nadležne organe u Bugarskoj da najhitnije reaguju i pronađu vinovnika ovog uznemirujućeg incidenta, navodi se u saopćenju.

Ambasada Srbije u Sofiji je zvaničnim putem obavijestila Ministarstvo inostranih poslova Bugarske o ovom vandalskom činu i nedvosmislenom aktu mržnje, prenosi Blic.

Kako se navodi u saopštenju, riječ je o pokliču pod kojim su činjeni najmonstruozniji masovni zločini nad srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu na teritoriji nekadašnje nacističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske.

“Uvjereni smo da nije riječ o provokaciji upućenoj od strane bugarskih građana, budući da su naše države i narodi uspostavili visok nivo povjerenja i prijateljskih odnosa, zbog čega upravo i vjerujemo da će brzom i odlučnom reakcijom incident biti rasvijetljen, a počinilac priveden pravdi – navodi se u saopćenju.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare