Sport

Prvu dozu primio jedan od najvećih protivnika vakcinacije. Trpio kazne kluba, a predomislio se nakon što je dobio koronu

Jedan od najpoznatijih sportista koji je bio protivnik vakcinacije protiv koronavirusa je vakcinisan. Njemački "Bild", naime, donosi da je Bayernov veznjak Joshua Kimmich krajem februara primio prvu dozu.

O Kimmichu se dosta pisalo kada je on odbio vakcinu zbog osobnih razloga, a kada je zbog toga morao u izolaciju Bayern ga je kaznio odbivši mu od plaće 800 hiljada eura, prenose "Sportske novosti".

Bavarski klub je početkom sezone donio odluku da neće plaćati niti jednog igrača koji je završio u izolaciji, a odbio je vakcinu. Kimmich je kaznu dobio dva puta, a krajem novembra je obolio od koronavirusa. Tada je i promijenio mišljenje.

"Bilo mi je teško nositi sa strahom i zabrinutošću u vezi vakcinacije i zato sam bio tako dugo neodlučan. Gledajući unatrag bilo bi bolje da sam se prije vakcinisao", izjavio je Kimmich u decembru.

"Bild" je sada otkrio kako je Kimmich imao termin za vakcinacijukrajem novembra, ali to je odgođeno zbog zaraze koronavirusom. Krajem februara ovaj 27-godišnjak je ipak pristupio vakcinaciji.