Sport

PSG se odlučio na barbarski pristup. Pazite kako ponižavaju vlastite igrače

Novinar Alfredo Relano za As je napisao komentar o PSG-u pod naslovom “PSG maltretira Icardija, Kurzawu, Dagbu, Kehrera i Wijnalduma”. “Rivali Real Madrida u Evropi bili su Atletico Madrid, Barcelona i Bayern. No pojavio se i četvrti, i to globalni – PSG”, započinje Relano.

“Kažem globalni jer mi se čini da se njihovi sukobi ne događaju zbog Lige prvaka, kao što je slučaj s Bayernom, već zbog želje da se bude megabrend svjetskog nogometa. PSG je tome težio s trojcem Mbappe, Messi i Neymar, koji su replika originalnih Galacticosa Real Madrida. Taj projekt objašnjava borbu za Mbappea”, smatra.

“UEFA gleda na drugu stranu kada francuski klub govori o financijskom fair-playu. PSG se mora pretvarati da nešto radi po tom pitanju. Glumeći štednju, odlučili su se riješiti šestorice igrača koji se ne uklapaju u plan novog direktora Luisa Camposa. To su: Icardi, Draxler, Kurzawa, Dagba, Kehrer i Wijnaldum. Oni, naravno, ne žele otići. Pariz je Pariz, nema mnogo klubova koji toliko mogu platiti”, piše u tekstu Asa.

“Igrači neće imati pristup parkingu”

“Svi superbogati klubovi, uključujući Real i Barcu, imaju isti problem: ne mogu se riješiti igrača ako im se ne poveća plaća. PSG se u takvoj situaciji odlučio na barbarski pristup. Ne samo da će igračima organizirati odvojene treninge, već će koristiti različite svlačionice i neće imati pristup parkingu. Brutalno”, tvrdi Relano.

“To je novi primjer institucionalnog zlostavljanja koje nogomet prihvaća s mrskom prirodnošću. Ne znam kako će ovo završiti niti šta će biti s tužbom protiv Neymara koja će se dogoditi, ali PSG si puca u nogu. Da bi imao status koji želi, potrebna mu je moralna veličina.

Bivši predsjednik Reala Santiago Bernabeu to je uvijek njegovao i to je obilježje kluba. PSG je daleko od Reala po tradiciji i trofejima, a još dalje korporativnoj pristojnosti”, zaključio je Relano. 

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare