Film

Pucnjava na setu: Izvještaj FBI kaže da je Alec Baldwin povukao okidač pištolja koji je ubio Halynu Hutchins

Izvještaj FBI-a zaključuje da je Alec Baldwin povukao okidač pištolja koji je ubio snimatelja na setu filma Rust.

Boldvin je slučajno upucao Halynu Hutchins dok su snimali film u oktobru 2021. – ali je uvijek tvrdio da on zapravo nije povukao okidač.

Međutim, nedavno završena forenzička istraga koju je sproveo FBI kaže da oružje nije moglo biti ispaliti metak bez fizičkog povlačenja okidača.

U izvještaju, u koji je uvid imao Sky News, se kaže da sa pištolj čekićem (dio pištolja koji udara u udarnu iglu) “ne može opucati bez povlačenja obarača “.

Nalaz je pregledao Ured medicinskog istražitelja Novog Meksika, a daljnji obdukcijski izvještaj klasificirao je smrt Hutchins kao nesreću.

“Smrt je uzrokovana ranom u grudima od vatrenog oružja”, kaže se.

„Pregled dostupnih izvještaja organa za provođenje zakona nije pokazao uvjerljive dokaze da je vatreno oružje namjerno napunjeno bojevom municijom na snimanju.

“Na osnovu svih dostupnih informacija, uključujući odsustvo očigledne namjere da se prouzrokuje povreda ili smrt, način smrti je najbolje klasificirati kao nesretan slučaj.”

Boldvin je vjerovao da je Colt kalibra 45 koji je dobio u ruke dok se spremao snimiti scenu na setu vesterna u Novom Meksiku, bio nenapunjen “hladni pištolj”.

U televizijskom intervjuu o pucnjavi u Rustu, Boldvin je rekao da, iako bi “uradio sve da poništi ono što se dogodilo”, ne oseća krivicu za pucnjavu – rekavši da “iako je neko odgovoran za ono što se dogodilo… zo nije on”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare