Region

Pune ordinacije u Dalmaciji: Kašalj, glavobolja, temperatura. Nije korona, doktorica objasnila o čemu se radi

Sve više Dalmatinaca ovih se dana žali na kašalj, laganu temperaturu, glavobolju. Neki su se išli testirat i na koronu, ali su negativni. Šta je onda posrijedi?

“Najprije treba posumnjati na COVID-19 jer se delta soj jako brzo širi i može dovesti do težih komplikacija kod starijih osoba koje nisu cijepljene. I to ne smijemo zanemariti. Međutim, trenutno ima dosta viroza, prehlada… Dio je toga povezan i s klimatizacijskim uređajima.

Naime, klima-uređaji nisu loši i dobro je na velikim vrućinama boraviti u prostoru koji se rashlađuju, ali ne preporučujem da sjedite ili ležite, a da u vas ta “klima” puše, posebno ne zaspati na putanji zračenja klima-uređaja”, kaže dr. Vikica Krolo, piše Slobodna Dalmacija.

PROČITAJTE  Trinaestogodišnjak iz Srbije osumnjičen za lažne dojave o bombama

“Ako je cijela obitelj zaražena, bilo bi dobro da se netko od njih testira. U ljekarne su došli testovi za COVID-19, koštaju oko 80 kuna, pa se iz mjera predostrožnosti možete i testirati. Ako je test pozitivan, trebalo bi se javiti svom obiteljskom liječniku koji će vas potom poslati na PCR testiranje da se rezultat potvrdi. Uglavnom, radi sebe i svojih bližnjih najprije posumnjajte na koronu, čuvajte se i testirajte”, kaže dr. Krolo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare