za doručak pizza trouglovi na bijelom tanjiru
Životni stil

Punjena peciva savršena za doručak

Pizza trouglovi najukusniji su za doručak, a posebno će oduševiti najmlađe.

Sastojci za peciva za doručak:

kore za pitu

Za preliv:

100 ml ulja
100 ml jogurta
1 jaje

Fil:

100 g pureće šunke
1 pavlaka
kečap, oko 15 kašičica, možete staviti i više ukoliko želite
100 g sira
origano

Za premazivanje:

žumance 1 do 2
susam za posipanje

Priprema:

Pomiješati jogurt, ulje i jaje. Isjeći kore na tri dijela po dužini. Uzeti jednu isječenu koru pa premazati sa preljevom od jogurta, ulja i jaja pa preko staviti drugi dio kore i nju premazati.

Na vrh staviti sir, pureću šunku, kečap, pavlaku i origano pa umotati u trouglić. Tako uraditi i sa ostalim korama.

Stavljati trougliće u pleh koji je obložen pek papirom, pa premazati sa žumancetom i posuti prepečenim susamom (žumance i susam daju hrskavost).

Staviti trougliće da se peku na 200 stepeni oko 15 minuta ili duže, treba da dobiju lijepu zlatnu boju. servirajte za doručak.



Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare