Životni stil

Punjeni paradajz

Sastojci:

  • 8 paradajza,
  • 400 grama mljevene junetine,
  • 1 jaje,
  • 1/2 šolje krušnih mrvica,
  • 1 crveni luk,
  • 1 čehno bijelog luka,
  • 1 kašika peršuna,
  • so i biber.

Priprema:

Paradajz operite i odrežite im vrh, oko pola centimetra, pa izdubite meso kašikom i uklonite veći dio košpica.  Posolite i pobiberite unutrašnjost. Meso paradajza usitnite nožem te dodajte u meso.

Dodajte sitno sjeckani luk i bijeli luk te ostale sastojke. Sve dobre promiješajte, pa tom smjesom punite paradajz. Složite ih u posudu za pečenje, poklopite 'kapicama' te lagano prelijte maslinovim uljem. Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni otprilike 30 minuta.