Sastojci:
- 8 paradajza,
- 400 grama mljevene junetine,
- 1 jaje,
- 1/2 šolje krušnih mrvica,
- 1 crveni luk,
- 1 čehno bijelog luka,
- 1 kašika peršuna,
- so i biber.
Priprema:
Paradajz operite i odrežite im vrh, oko pola centimetra, pa izdubite meso kašikom i uklonite veći dio košpica. Posolite i pobiberite unutrašnjost. Meso paradajza usitnite nožem te dodajte u meso.
Dodajte sitno sjeckani luk i bijeli luk te ostale sastojke. Sve dobre promiješajte, pa tom smjesom punite paradajz. Složite ih u posudu za pečenje, poklopite ‘kapicama’ te lagano prelijte maslinovim uljem. Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni otprilike 30 minuta.
Povezani postovi:
Ovo su najbrža i najmekša peciva: Idealna za doručak i večeru
Domaći njoki
Najbolja pohovana piletina: Isprobajte savjete stručnjaka za hrskavo i sočno meso
Recept za tortu bez pečenja
Isproban (i jeftin) recept: Brzi uštipci s jogurtom, gotovi za 20 minuta
Zašto paradajz nema okus? Naučnici napokon otkrili razlog
Muffini od borovnica
Trik za sočniju i kremastiju krompir-salatu
Cijena mesa u prodavnicama raste. Evo i zbog čega