Vlada FBiH

Pušteni nalozi za augustovske naknade roditeljima njegovateljima

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike unijelo je danas naloge za isplate roditeljima njegovateljima za mjesec august.

U augustu za naknade roditeljima njegovateljima odobrena su 3.576.240,32 KM za 55 centara za socijalni rad na području Federacije BiH.

Napominje se da je zahtjev za Grad Tuzlu - Centar za socijalni rad Tuzla stigao nakon roka koji je određen kao krajnji rok, ali je ipak unesen zajedno sa ostalim zahtjevima. Grad Tuzla poslao je zahtjev u ukupnom iznosu od 108.285,33 KM, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

"Nastojat ćemo da isplate od nas idu do 10-og u mjesecu i evo približavamo se tom datumu. Također, revizija rješenja je pri kraju i nadam se da ćemo već naredni mjesec moći reći da je taj proces konačno završen", najavio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

"Podsjećamo da je Federalno ministarstvo uputilo svim centrima za socijani rad informaciju o krajnjem roku slanja zahtjeva kako bi ispoštovali zahtjev roditelja njegovatelja da isplate iz Ministarstva idu prije 15. u mjesecu, kako je bila ranija praksa", navodi se u saopćenju.