Svijet

Putin na Ukrajinu poslao djecu, društvene mreže pune fotografija i videa mladih ruskih vojnika koje su zarobili Ukrajinci

S razvojem rata u Ukrajini nakon bezumnoga ruskog napada pojavljuju se i snimke različitih događanja na društvenim mrežama. Tako je bjeloruska Nexta na Twitteru objavila videa i fotografije zarobljenih ruskih vojnika. Oni u Ukrajinu nisu došli goloruki, ali jesu golobradi.

Naime oni su u dobi od 20 ili 22 godine i vjerojatno ni sami ne znaju kako i zašto su se našli tu gdje jesu. I gdje su mogli poginuti, pa su ovako zarobljeni još i dobro prošli.

Među zarobljenima je i mladi ruski vojnik iz Irkustka, rođen 2002. godine.

U prva dva dana rata zarobljen je inženjerac iz Smolenske regije. Njegova godina rođenja je 2000.

U Sumskoj oblasti mještani komuniciraju s jednim od okupatora, također mladića kojega je Rusija poslala u rat u Ukrajini.

Nexta navodi da je ovo fotografija za majke ruskih vojnika. “Neka znaju šta njihovu djecu čeka u napadačkom ratu. Ovaj tip je imao sreće”, piše na Twitteru.

Video koji pokazuje kako snage ukrajinske teritorijalne odbrane razoružavaju okupatore, gotovo tek punoljetne.

Fotografije i videa odlično pokazuju ukradenu mladost i žrtvovane živote ruskih momaka. A i onaj ko to preživi, neće izići bez ožiljaka. Sve zbog snova ostarjeloga diktatora iz Kremlja o obnovi granica nekadašnjeg Sovjetskoga Saveza.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare