Svijet

Putin ponovo prijeti: Osigurat ću da nuklearni arsenal bude spreman za borbu

Ruski režimski mediji jučer su najavili “važan govor” ruskog predsjednika Vladimira Putina na sastanku s ministrom odbrane i vojnim zapovjednicima. Putin je sad održao taj govor. Obećao je da će Rusija “ispuniti sve ciljeve specijalne vojne operacije” u Ukrajini. Potom je ruske vojnike i vojne zapovjednike nazvao je “herojima”. No, i ovo puta Putin je iskoristio da ponovo prijeti.

Putin ponovo prijeti

Na godišnjem sastanku šefova resora odbrane i vojnih zapovjednika u Moskvi Putin je rekao da “NATO koristi sve svoje kapacitete protiv Rusije” . Te je pozvao vojne zapovjednike da u Ukrajini “iskoriste iskustvo prikupljeno tokom borbi u Siriji. I tokom specijalne vojne operacije”.

Putin je rekao i da “moderna oružja čije 91% nuklearnog arsenala Rusije. Kojem će uskoro biti dodani i interkontinentalni balistički projektili tipa Sarmat”. Ruski predsjednik utvrdio je da će “osigurati da ruski nuklearni arsenal bude u stanju pripravnosti za borbe”.

Dodao je “nema finansijskih ograničenja u pogledu onog što je vlada spremna dati vojsci”.

Rekao je i da Rusija mora posebnu pažnju obratiti na važnost dronova u ratu u Ukrajini.

Šta kaže Peskov

Podsjetimo, Peskov je u Moskvi odgovarao na pitanja novinara o aktuelnim dešavanjima. Upitan da li će Rusija poslati dodatne sisteme protivzračne odbrane u Donjeck, rekao je: “Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je situacija u Donjecku prilično teška. Rusko Ministarstvo odbrane takođe preduzima sve neophodne korake da se situacija poboljša.”

Potom dodao:

“Putin će održati važan i dug govor. Na sastanku će izlaganje imati i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu”, otkrio je Peskov, Putinov čovjek.

Odgovarajući i na pitanje da li Rusija očekuje pozitivan rezultat od posjete Zelenskog SAD-u, Peskov je odgovorio kratko: “Ne.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare