Vladimir Putin Dan žena
Svijet

Putin pozirao sa statistima, a ne pravim vojnicima? Pogledajte fotografiju

Jučer je na ruskoj televiziji objavljena čestitka ruskog predsjednika Vladimira Putina u kojoj se obraća Rusima. Tradicionalno se iza Putina tokom čestitanja Nove godine nalazio Kremlj. No, ovog puta je bilo drugačije. Međutim, odmah su se pojavile špekulacije da je riječ o statistima iza njega.

No jučer je svom narodu čestitao dok su iza njega bili vojnici, što je i rekao tokom obraćanja. Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije koje pokazuju kako se žena plave kose. Koja je bila iza Putina kao vojnikinja tokom novogodišnje poruke, pojavljuje na raznim događajima s ruskim predsjednikom.

Korisnici Twittera zato su sugerirali da je riječ o statistici koja “tumači” različite uloge. Te je uvijek blizu Putina. Tokom Putinove čestitke ona je vojnikinja ruske flote, ali se pojavljivala i na ribarskom brodu. Poslije toga žena se pojavila u kadru kraj Putina u crkvi, gdje je bila jedna od vjernika.

Zbog fotografija iste žene s Putinom u različitim situacijama, korisnici društvenih mreža upitali su se vjeruje li ruski predsjednik svojim vojnicima ako umjesto njih postavlja statiste.

Podsjetimo, jučer je Putin 2022. godinu nazvao godinom ključnih događaja koji postavljaju temelje budućnosti za Rusiju i svijet i godinom ispunjenom nemirima i tjeskobom. “Bila je to godina istinskog preokreta i sudbonosnih događaja. Godina teških, ali nužnih odluka, među kojima je najvažnija ona o poduzimanju koraka prema stjecanju pune suverenosti”, rekao je.

Potom je dodao:

“Ali naš višenacionalni narod, kao što je to bio slučaj u svim teškim periodima ruske historije, pokazao je hrabrost i dostojanstvo. Riječima i djelima podržavao je branitelje Domovine. Naše vojnike i časnike. Sve sudionike specijalne vojne operacije”, rekao je Putin.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare