Prvi vagoni žena zatvorenice
Svijet

Putin više ne zna šta bi: Prvi vagoni puni žena iz ruskih zatvora stigli u Ukrajinu

Ranije su već potvrđene informacije da je Rusija prebacila osuđenice blizu ratne zone, u Krasnodarsku regiju. Sada stižu vijesti da je oko 100 zatvorenica poslano u Ukrajinu. Suočen s teškim gubicima u ljudstvu na ukrajinskom frontu, predsjednik Rusije Vladimir Putin u rat sada prvi put šalje i zatvorenice. Prvi vagoni žena su već stigli.

Tvrdi to Glavni štab ukrajinskih oružanih snaga.

“Prošle sedmice u regiju Doneck stigao je vlak pun zatvorenika. U jednom vagonu bile su osuđene žene”, rekle su ukrajinske oružane snage.

Ranije su već potvrđene informacije da je Rusija prebacila osuđenice blizu ratne zone, u Krasnodarsku regiju. Tamo su bile raspoređene da rade kao poljoprivredne radnice, za opskrbu vojske hranom.

Olga Romanova iz zaklade Russian Behind Bars vjeruje da je oko sto zatvorenica poslano u Ukrajinu, piše Daily Mail.

U Rusiji su već regrutirane desetine hiljada muških zatvorenika. Ponuđen im je dogovor kojim im se poništavaju kazne ako odsluže – i ostanu živi – šest mjeseci na bojišnici.

Ovo je dovelo do toga da su ubojice, silovatelji i drugi nasilni kriminalci pušteni, a većina njih služi u Wagnerovoj vojsci.

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin prošlog je mjeseca tvrdio da njegova grupa više neće regrutirati zatvorenike za borbu u Ukrajini. Ali, sada postoje dokazi da rusko ministarstvo odbrane izravno upisuje osuđenike u redovnu vojsku.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare