Svijet

Putinova marioneta recitira: I Varšava i Washington i piramide, sve je to Rusija

Putinova marioneta Kiril Stremousov recitira

Čelnik ruske uprave u ukrajinskoj oblasti Herson Kiril Stremousov snimio je videozapis u kojemu je podijelio lirske trenutke inspirirane ratom u Ukrajini. Na Twitteru ga je podijelio Francis Scarr, dopisnik BBC-ja, koji prati ruske državne medije, ustvrdivši kako je riječ o jednoj od najbizarnijih stvari koje je vidio. Stremusova, inače, zovu Putinova marioneta.

U pjesmi spominje evropske gradove, Prag, Varšavu, Budimpeštu i Bukurešt, koje naziva ruskom zemljom.

"Vidim Prag i Varšavu, Budimpeštu i Bukurešt – ovo je ruska zemlja, koliko je mojih omiljenih mjesta ovdje", recitira pjesmu Stremousov dok se u pozadini nižu panorame spomenutih gradova. Njegova pjesma objavljena je na Twitteru s prijevodom na engleski jezik.

Stremousov ide dalje od Evrope, pa spominje pagode u Šri Lanki, Koreju i Kinu i dodaje:

"Gdje god da idem u tenku, to je moja omiljena zemlja. Vidim rijeku Amazonu, vidim i krokodile. To je ruska zemlja, to je domovina, recitira Stremousov.

Nije zaboravio spomenuti ni Egipat ni Sjedinjene Američke Države.

"Blizu su i piramide, gdje teče Nil, bogat vodom, zapljuskuje riječnu obalu Rusije. Rusi, ponosan sam na vas. U dolini vidim Washington, vidim Dalas i Teksas. Kako je ugodno piti ruski kvas u Rusiji. Sunce se diže iznad Sidneja, čudnovati kljunaši šmrcaju u lokvi. Spiker pušta himnu, započet ću dan s ruskom himnom. Ovdje neki Indijci puše lulu, nude i meni. Cijeli svijet voli Rusiju u mojoj domovini", rekao je.