Vijesti

Radnici iz BiH otišli u Njemačku. Zatekla ih uvredljiva poruka o kojoj bruji Balkan

Radnici koji su iz Bosne i Hercegovine otišli da rade u Njemačku preko jedne slovenske firme bili su neprijatno iznenađeni porukama koje su ih zatekle po celom stanu u kome su bili smešteni.

Naime, gazdarica je ostavila uputstva za civilizovano ponašanje.

Radnici se iznenadili

Ona idu do takvih krajnosti da je na papirima ispisano kako se koriste peškiri, tuš kabina, WC, mikrotalasna…

„Čak 90 odsto Švaba misli da smo mi sa Balkana nekulturni divljaci. A mi smo kulturniji. Možda i čistiji od njih“, rekao je jedan od radnika portalu GPMaljevac.

Naa YouTube su postavili i snimak uputstva koje su dobili.

„Ona meni mora pisati na vratima šta ja treba da radim. Ne znam kako da upotrebim peškire, ne znam kako da idem u WC do 40. godine. Da tu ne bacam hranu jer ja nisam vidio WC šolju dok nisam došao u Nemačku…“, uvrijeđeni su neki.

Pod služi za sve

Ipak, jedna žena je svoj komentar ostavila iz drugog ugla, prenosi Nova.rs.

„Nažalost, velikoj većini i u vlastitoj kući bi trebalo ostavljati poruke, a ne u radničkom smještaju koji se nimalo ne cijeni. Govorim to jer sam čistila radničke smještaje. Daš radniku sve što možeš, a oni ne znaju ni gdje se piša, da se očisti WC nakon nužde.

Pod im služi za sve. Za prosipanje hrane, pića, gašenje cigarete iako nije bilo dozvoljeno u prostorijama jer bio je i veliki balkon, Al džabe, nismo svi isti ali većina je na žalost jako neuredna.

Tako da je ovo u jednu ruku žalosno, dok u drugu je to nužno“, napisala je ona.