Kriminal

Radončić potvrdio da su stigle prijetnje Tadićki: Zato sam nervozan. Oglasila se i OSA

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić potvrdio da su glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić i njena porodica dobili prijetnje smrću.

“Zato sam danas nervozan. Sinoć sam odmah zvao direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića i tražio da pojača zaštitu tužiteljici Tadić i njenoj porodici. Tražio sam informacije i od direktora OSA-e i nadam se da ću ih danas dobiti. Poziv političara na linč bilo koje osobe iz pravosuđa je nešto što ja potpuno odbacujem”, kazao je Radončić.

“Ne možemo živjeti u zemlji gdje možete da potpuno nesankcionirate prijetnje glavnoj tužiteljici, a to se radilo i sudijama u prvom i drugom postupku mog slučaja”, rekao je Radončić.

On je komentirao i privođenje premijera Fadila Novalića i drugih u aferi “Respiratori” te je istakao da su odbrana i Tužilaštvo dvije ravnopravne strane pred sudom.

PROČITAJTE  Cikotić na Sudu BiH kazao da se ne osjeća krivim za štetu od 9,7 miliona KM u budžetu

“Prvi sam rekao da treba dozvoliti premijeru da se brani sa slobode znajući koliko to može usložniti situaciju u Vladi FBiH. S druge strane, nedopustivo je ako neko misli da će jedan eklatantan kriminal, gdje je neko pokrao i uništio 10,5 miliona KM, pomoći i to su radile nekompetentne ličnosti i firme, gdje oprema ne samo da je pogrešna, nego i opasna po građane, da se taj neko treba izvući na bazi političke bitke, odnosno da je istraživanje korupcije udar na jedan narod”, kazao je Radončić.

Agencija Srna upitala je OSA-u o prijetnjama tužiteljici Tadić

“Sve nadležne institucije operativno prate prijetnje koje su upućene glavnom tužiocu Tužilaštva BiH Gordani Tadić i njenoj porodici i sakupljaju se i analiziraju svi operativni podaci koji će biti upućeni nadležnim institucijama”, kazali su u saopćenju iz OSA-e.

PROČITAJTE  Upozorenje građanima: U BiH se pojavile lažne novčanice od 50 i 100 KM

Iz OSA-e su su istakli da su odmah reagovali, te precizirali da je riječ o prijetnjama koje su upućene putem društvenih mreža.

“Utvrđujemo činjenično stanje i da li su prijetnje poslate sa lažnih profila i ko stoji iza toga”, naveli su iz OSA-e.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare