Vijesti

Radončić preko Facebooka otpisao Nenadića

Fahrudin Radončić objavio je popodne na svom Facebook poruku “Četvorki”. Predsjednik SBB-a  saopćio je da će Mario Nenadić, premijer Kantona Sarajevo, podnijeti ostavku. Njegov status prenosimo u cjelosti:

“Danas sam primio Marija Nenadića, premijera Vlade Kantona Sarajevo i Zvonka Marića, šefa poslaničkog kluba SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo. Bez rezerve sam podržao namjeru gospodina Nenadića da već danas uputi svoju neopozivu ostavku, što, posljedično, znači i ostavku cijele Vlade KS. Već dva mjeseca “četvorka” ima većinu u Skupštini KS. Već tada je najavila smjenu aktuelne Vlade KS i tajming/čekanje su opravdavali održavanjem lokalnih izbora.

Izbori su prošli i sasvim je odgovorno i legitimno da im Nenadić svojom odlukom pokaže da ne trebaju čekati pred već otvorenim vratima. Da rezimiram, Nenadić je imao odlične rezultate u najgoroj mogućoj korona-krizi i posve je normalno da štafetu odgovornosti prema građanima i zvanično preuzme “četvorka”.

Shodno procedurama, oni – ako su složni u međusobnoj podjeli resora i funkcija – već u roku od 12 dana mogu imati novu Vladu KS.

Nenadić se, kao odgovoran političar i čovjek, neće upuštati u poznate i ružne igre skrivanja pečata i proceduralnih opstrukcija prema novoj većini. Sretno novoj Vladi i zahvalnost Nenadiću, koji je u svojoj samozatajnoj požrtvovnosti i pregnuću, završio i sa manjim moždanom udarom, ali respektabilnim rezultatom, bez bilo kakvih korupcijskih afera, kakvih smo se nagledali i u vrijeme pandemije”, objavio je Radončić.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare