Sport

Radost mališana na terenima u Velikoj Kladuši, Ljubuškom, Jablanici i Konjicu

Velika Kladuša, Ljubuški, Jablanica i Konjic bili su domaćini Plazma Sportskih igara mladih u proteklom periodu. Smijeh, radost i graja mališana željnih takmičenja, odzvanjali su na terenima u tim gradovima.

Najljepša sportska priča u BiH u 2021. godini održat će takmičenja u 45 bh. gradova, a pravo učešća ove godine imaju dječaci i djevojčice 2006. godište i mlađi.

Takmičenja u Krajini su održana zahvaljujući podršci Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, a ekipe NK „Krajiški plavi“ i ONŠ „Kladuša 2008“ ostvarile su plasman na polufinalno takmičenje koje će se održati u Bihaću.

U Ljubuškom su u okviru Kinder Joy of moving Cupa, košarkaškog takmičenja, pobjedu ostvarile ekipe „Brace“ u muškoj i „Štrumfovi“ iz Čapljine u ženskoj konkurenciji. Pobjednici rukometnog takmičenja u Ljubuškom su ekipe RK „Izviđač“ i HRK „Grude“.

U Jablanici su se dječaci i djevojčice takmičili u nogometu. Prvo mjesto na BH Telecom Cupu, u malom nogometu za mlađu kategoriju, osvojila je ekipa “Zmajevi”, koja će na polufinalnom turniru u Mostaru pokušati izboriti plasman na Veliko finale.

Također su mali nogometaši i u Konjicu pokazali zavidan talenat na terenu. Kao najbolje ekipe u ovom gradu pokazale su se ekipe „Bambinosi“ i „Otpisani“.

Kako su najavili organizatori, naredni gradovi domaćini Plazma Sportskih igara mladih su Trebinje, Mostar i Široki Brijeg gdje će biti održana takmičenja u odbojci u okviru Vitalia Cupa za hercegovačku regiju.

Specijalni partner Igara ove godine je Olimpijski komitet BiH s kojim mališani na terenima kroz BH Telecom Sportske igre mladih turneju radosti, uče o načelima olimpizma te zdravom načinu života, saopćeno je iz Udruženja za sport i rekreaciju mladih.

Igre uz finansijsku podršku USAID-a, nastavljaju realizirati projekt “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare