Sport

Raheem Sterling rekao “da” i izabrao novi klub

Tajilo se, ali je priča otkrivena.

Naime, pošto je bilo izvjesno da Raheem Sterling neće biti standardan ni poslije sjajnog EP, i nakon što se pričalo da je nuđen Tottenhamu kao "kusur" za Kanea.

Matteo Alemani je posljednjih dana prelaznog roka putovao u Englesku, pričalo se zbog Cavanija, ali sada je otkriveno da je Sterling bio meta.

Barcelona nije imala novca, ali je željela igrača na pozajmicu sa otkupom, no njen bivši trener Guardiola i direktor Begiristain to nisu dozvolili.

Sasvim je druga situacija bila sa samim igračem koji je bio oduševljen time da pređe u Barcelonu. On smatra da bi imao više prostora, da može da oživi karijeru, a i san mu je da zaigra za neki od velikih španskih klubova.

Sterlingove pozicije nisu mnogo bolje ni u ovoj sezoni, niti igra baš dobro, Barsa se okrenula kao privremenom rješenju jeftino Luuku de Jongu, ali od Sterlinga nisu odustali.

"Kontakti između Barcelone i Sterlinga postoje već sedmicama. Nogometaš želi napustiti City i sviđa mu se ideja da bude novi vođa Barceloninog napada", piše Sport o 26-godišnjem ofanzivcu koji je ove sezone u drugom planu kod trenera Pepa Guardiole.

Barcelona vjeruje da bi City sada pristao na posudbu Sterlinga kako bi se riješio njegove plate.

Podsjetimo, prošlog ljeta su iz Cityja stigla dva slobodna agenta, Kun Aguero i povrarnik Eric Garcia.