IT

Rakuten Viber uvodi plaćanje unutar aplikacije

Rakuten Viber, globalni lider u privatnoj i bezbjednoj razmjeni poruka i glasovnoj komunikaciji, širi poslovanje na digitalna plaćanja upotrebom mobilnog novčanika koji će biti dostupan unutar aplikacije Viber. Nova funkcija će omogućiti korisnicima Vibera da jednostavno šalju novac drugim osobama i firmama, kao i da otvore svoj digitalni novčanik radi čuvanja novca, najprije u eurima. U budućim planovima je i proširenje na druge valute, uz nove usluge koje će biti dostupne.

Rakuten Viber stupa na globalno tržište digitalnog plaćanja sa svjetskom bazom korisnika od više stotina miliona potrošača i snažnom bezbjednosnom reputacijom koja se bazira na standardnoj enkripciji s-kraja-na-kraj za privatnu komunikaciju. Mack Kinsey procjenjuje da će globalno tržište plaćanja, uključujući prekogranične transakcije, lokalne transfere i plaćanja kreditnim karticama narasti do2,5 triliona dolara do 2025. godine.

Plaćanja putem Vibera će u početku biti dostupna dostupna u Grčkoj i Njemačkoj – da bi se u bliskoj budućnosti proširila i na druge države. Viber je instaliran na 91% pametnih telefona u Grčkoj, a u Njemačkoj je proglašen za jednu od najsigurnijih aplikacija za razmjenu poruka.

Po predstavljanju usluge u Grčkoj i Njemačkoj, deponovanje novčanih sredstava u digitalni novčanik će biti ostvarivo putem Mastercard i Visa kartica i lokalnih banaka. Kako bi mogao da pruži licencirane platne usluge na prva dva tržišta, Viber se udružio s Rapidom (Rapyd), globalnom servisnom kompanijom iz oblasti finansijskih tehnologija. Rapid će implementirati svoje licencirane usluge obrade plaćanja direktno u Viber – sa ciljem da omogući plaćanje unutar aplikacije. Kada funkcija plaćanja bude omogućena u više zemalja, korisnicima Vibera će biti omogućen pristup velikom broju dodatnih finansijskih usluga, uključujući:

● Plaćanja novčanikom za domaće i prekogranične transakcije u eurima s jednog Viber naloga na drugi, uz planove za skoro uvođenje drugih valuta

● Bankarske transfere za jednostavno plaćanje svakodnevnih troškova poput računa za struju, i

● Ekskluzivne popuste i nagrade lokalnih partnera

Da bi mogli da koriste plaćanja putem Vibera, korisnici će biti u obavezi da postave lični identifikacioni kod ili biometrijsko prepoznavanje, kako bi sigurnost transakcija bila obezbjeđena. Potvrde plaćanja će se automatski slati uz enkripciju s-kraja-na-kraj. Dodatni razlog za potpuno pouzdano korištenje ovog noviteta pružit će posvećeni Viberov tim za podršku, koji će stalno biti na raspolaganju kako bi pružio odgovore na pitanja – i to na brojnim lokalnim jezicima.

Uvođenje potpuno pouzdanog rješenja za plaćanje s digitalnim novčanikom unutar aplikacije – uz još inovativnih funkcija koje će uslijediti – predstavlja proces prirodne evolucije Rakuten Vibera u jedinstvenu super-aplikaciju. Korisnici Vibera su od 2019. godine obavili milione međusobnih transakcija na preko deset tržišta kroz razne integracije trećih strana s čet-botovima i chat-ekstenzijama.

“Rakuten Viber je već prepoznat kao jedan od vodećih mesindžera na svetu, a zahvaljujući finansijsko-tehnološkim mogućnostima će proširiti opseg svojih funkcionalnosti i postati neophodna aplikacija za stotine miliona korisnika. Pogodne funkcije plaćanja će omogućiti korisnicima da se lako povežu i obavljaju transakcije u domaćem i prekograničnom prometu bez napuštanja svoje platforme za razmjenu poruka”, izjavio je Ofir Ejal (Ofir Eyal), izvršni direktor kompanije Rakuten Viber, te dodao: “Vrhunska bezbjednost Viberove platforme i zaštita privatnosti u kombinaciji s visokim standardima partnera iz domena platnih usluga poput Rapida stvaraju jednostavnu i pouzdanu alternativu za obavljanje ličnih i poslovnih transakcija.”

“Oduševljeni smo time što je Rapid postao licencirano rešenje za prekogranična plaćanja koje Rakuten Viber pokreće, time postavši jedna od prvih svjetskih platformi za razmjenu poruka koja globalnoj bazi korisnika nudi sigurna plaćanja unutar aplikacije”, izjavio je izvršni direktor Rapida Arik Shtilman.

“Rapid razvija tehnologiju plaćanja koja uklanja kompleksna “bek-end” rješenja pri funkcijama za ostvarenje prekogranične trgovine i plaćanja. Kroz ovo partnerstvo, zajednička snaga koja potiče iz Viberove posvećenosti bezbjednosti i Rapidove besprekorne integrisane mogućnosti plaćanja pružit će osjećaj sigurnosti milionima korisnika prilikom obavljanja finansijskih transakcija putem jedinstvene aplikacije za razmjenu poruka.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare