Politika

Ramiz Salkić o ponašanju Dodika na sjednici NSRS: Kako sijete, tako žanjete

Ramiz Salkić poslanik u Narodnoj skupštini bosanskohercegovačkog entiteta RS iz Pokreta za državu izjavio je danas da nisu dobili bilo kakve pozive za razgovore. Salkić je kazao ukoliko ga dobiju tada će odlučiti hoće li se odazvati i iznijeti zahtjeve.

“Ono što je do sada rađeno i poruke koje čujemo danas, juče i ovih dana nisu ohrabrujuće. Mi smo tu da ostvarimo svoje izborne ciljeve. To je da se prekine diskriminacija građana u ovom entitetu da svi imaju jednaka prava i jednake mogućnosti. Te da se poštuju odluke Ustavnog suda, generalno sudova i ako je vlast spremna na tako nešto mi smo tu”, rekao je Ramiz Salkić.

Na pitanje novinara o najavi opozicionih stranaka o bojkotu polaganja zakletve predsjednika RS Milorada Dodika:

“Predsjednik RS šalje takve poruke. Ako je on spreman da izađe sa intoniranja himne države BiH šta da očekuje, da neko njega poštuje? Kako sijete, tako žanjete”, rekao je Salkić.

Podsjetimo, kada je započelo intoniranje himna, prisutni su ustali. Među njima je bila i Željka Cvijanović, novoizabrana članica Predsjedništva BiH.

Dodik se vratio u skupštinsku salu nakon što je završeno intoniranje himne BiH. Prokomentirao je kako su svi trebali ostati sjediti.

U Banjaluci je u toku konstitutivna sjednica Narodne skupštine RS na kojoj su novoizabrani poslanici položili zakletvu. Za predsjednika Narodne skupštine RS izabran je Nenad Stevandić iz stranke Ujedinjena Srpska (US) koje su predložile stranke vladajuće koalicije u tom entitetu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare