Vijesti

Raport anketa: Treba li Biseri Turković kupiti “džip”?

Ministrica vanjskih poslova BiH i višedecenijski uhljeb stranke SDA Bisera Turković jutros je kukala kako joj treba novi “džip”.

“Ja se vozim u vozilu Direkcije i moj vozač je iz Direkcije. To je vozilo u vlasništvu Direkcije, jer mi nemamo nikakav džip! Džip koji bi omogućio da se brzo i po različitm terenima dođe na određeni lokalitet. I to vozilo je iz 2013 godine. I ništa luksuzno i ništa novo”, kazala je Turković.

Nije poznato zbog čega ministrica Turković insistira baš na terencu.

Naime, većina službenih vozila, ministarskih, su limuzine. U iznimnim slučajevima se radi o terencima, a obično ih imaju policijske agencije.

O kakvim terenima Turković priča još je veća misterija.

Naime, kao ministrica vanjskih poslova Turković bi uglavnom trebala da obilazi druge države i to se radi avionima. U vrijeme pandemije, većina takvih bilateralnih i multilateralnih susreta se održava online.

Po kakvim onda terenima hoda ministrica Turković?

Ne znamo, ali s obzirom na njen današnji srceparajući nastup, pitamo vas treba li da se ministrici Turković ispuni želja.

Anketno pitanje je jednostavno: Treba li Biseri Turković kupiti “džip”?

Ukoliko smatrate da se od naših budžetsih para treba izdovjiti pozamašna cifra od oko 100-tinjak hiljada maraka za “džip”, kako bi ministrica mogla obilaziti “različite terene”, odgovor je “Da”.

Ako, pak, mislite da je na račune ministrice Turković i njene familije tokom 20 godina raznoraznih diplomatskih funkcija, koje je dobivala zahvaljujući SDA, isisano dovoljno novca iz budžeta i da se radi o klasičnom parazitiranju, kliknite “Ne”.

Hvala vam!

Glasajte OVDJE.Povezani postovi: