Vijesti

Raport iz BIHAMK-a: Tokom dana očekuju se gužve na graničnim prijelazima

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila. Vozačima se savjetuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog radova na sanaciji klizišta i dalje je zatvorena Zenička zaobilaznica na autoputu A-1 (oba smjera).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Promet putničkih vozila na većini graničnih prelaza jutros protiče uz kraća zadržavanja. Tokom dana očekuje se pojačana frekvenciju vozila na graničnim prijelazima, posebno na zapadu i sjeverozapadu naše zemlje.

Meteorolozi su za naredne dana najavili zahlađenje sa padavinama (snijeg u višim planinskim predjelima), pa se vozači mole da iako zimska oprema od jučer nije više zakonska obaveza, da još uvijek ne mijenjaju zimske gume, saopćeno je iz BIHAMK-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare