Kriminal

Raport otkriva: Cikotić saslušan u Tužilaštvu BiH. Potopio Osmicu i Prcića

Drama vezana za Američki univerzitet u BiH Denisa Prcića ne jenjava. Nakon što je Tužilaštvo formiralo predmet protiv ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića kojeg je prijavila jedna policijska agencija jer se pokušao umiješati u istragu, Raport je došao do saznanja da je Cikotić saslušan u Tužilaštvu BiH.

Naime, prema informacijama koje su nam potvrđene iz izvora bliskih istrazi, Cikotić je saslušan u svojstvu svjedoka u sklopu istrage u predmetu Američki univerzitet.

Prema Raportovim informacijama, Cikotić je saslušan prije 20-tak dana.

On je tužiteljima potvrdio da je bio dekan na odsjeku Međunarodnog prava te predavač na međunarodnoj grupi predmeta.

No, kazao je i da je napustio ovaj univerzitet prije otprilike godinu, jer je, kako je kazao, „shvatio da na Američkom univerzitetu BiH nisu čista posla“. Ova izjava pomalo iznenađuje jer je Cikotić bio blizak vlasniku AUBiH Prciću.

Osim toga, potvrdio je da je na smjeru Međunarodno pravo bilo pet studenata i da se ne sjeća da je među njima bio Osman Mehmedagić, direktor OSA-e BiH.

Ovaj univerzitet našao se u centru skandala nakon što je direktor Mehmedagić priložio diplomu ove obrazovne ustanove, kako bi dokazao da ima visoku školsku spremu, što je preduvjet da ostane na čelu OSA-e.

Cikotićevo svjedočenje na taj način potvrđuje da Američki univerzitet u BiH nije regularan, ali i potkopava tvrdnje da je Osman Mehmedagić na zakonit način stekao diplomu na AUBiH.

O mogućim neregularnostima na AUBiH obavijestio je Ured FBI-a pri Ambasadi SAD u BiH, o čemu je Raport već pisao.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare