Mulahusić, bot SDA, zajedno sa Izetbegovićem u Austriji
Vijesti

Raport otkriva detalje: Radikalni Mulahusić ima fiktivnu firmu, nema zvaničnih prihoda. Od čega živi?

Od jutros se vrši pretres kuće Jasmina Mulahusića, radikalnog bota i facebook propagandiste SDA, i to u Luksemburgu gdje je nastanjen već godinama.

Ovo nam je zvanično potvrđeno iz Tužilaštva BiH.

“Postupajući po zahtjevu za međunarodnu pravnu pomoć, tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, partnerske institucije Velikog vojvodstva Luksemburga vrše pretres objekata koji koristi osoba koja je pod istragom Tužilaštva BiH.

Osumnjičena osoba je pod istragom Tužilaštva BiH zbog krivičnog djela izazivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razfora i netrpeljivosti iz članka 145a. Krivičnog zakona BiH.”, navodi se u odgovoru Tužilaštva BiH.

No, zanimljivi su detalji do kojih je došao Raport.

Naime, kako nam je rečeno, tužioce su zanimali finansijski tokovi optuženog Mulahusića.

Ovaj radikalni bot porodice Izetbegović ima neku firmu, međutim, već prvim pogledom u dokumentaciju utvrđeno je da firma ne prometuje te da faktički samo postoji na papiru.

Pored toga, Mulahusić nema nikakvih zvaničnih prihoda, kao ni njegova supruga, a ni šestero djece. Ni njegov brat, ni drugi članovi porodice koji su u Luksemburgu.

Postavlja se jednostavno pitanje od čega žive Mulahusići?

Upravo to budi sumnju da se on finansira iz crnih stranačkih fondova, kojima SDA plaća tajne operacije s kojima ne želi biti direktno povezana.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare